Argylle
Rondom het pseudoniem Elly Conway hing een tijd een mysterie, zelfs Taylor Swift stond even op de lijst. Maar inmiddels weten we allemaal wie er achter de naam zit: Terry Hayes en Tammy Cohen.
De bioscoopfilm is geen verfilming van het boek, ze hebben beide een eigen verhaallijn en zijn daarom een aanvulling op elkaar.
Het verhaal begint met de droom van een Russische oligarch. Hij wil zijn land in volle glorie herstellen en brengt daarmee de wereld tot op de rand van de afgrond. Hij doet de grootste belofte om een eeuwenoude verloren schat terug te vinden. De levende legende binnen de CIA, Frances Coffey, is de enige die dit kan voorkomen.
We maken kennis met de jonge Argylle, die worstelt met zijn duistere verleden. Argylle heeft de vaardigheden die Frances Coffey zoekt voor haar team. Daarom is het haar missie om van deze jonge man zonder ervaring een echte spion te maken.
Daarna ga je mee op missie met Argylle en zijn team van Monaco, naar het klooster op Oros Athos tot een vergeten grot in de bergen. Maar is iedereen wel te vertrouwen?
Het verhaal komt moeilijk op gang door alle verschillende persoons- en plaatsnamen. Later in het verhaal komt er meer actie en zit je regelmatig op het puntje van je stoel. Bij dit boek kreeg ik Mission Impossible meets James Bond vibes. Het verhaal zit goed in elkaar en over de belangrijkste personages krijg ook achtergrond informatie, waardoor het verhaal duidelijk wordt.