De chocoladewinkel van verloren liefdes
Een nieuw boek in de genre ‘Healing Fiction’. Eerder heb ik ‘De buurtwinkel van tweede kansen’ en ‘Het restaurant van de herinneringen’ gelezen uit deze genre. Beide vond ik prachtig en hartverwarmend.
Het verhaal gaat over Johoo, zij is de winkeleigenaresse van een kleine chocoladewinkel in een steegje in Seoel. Ze staat niet alleen bekend om haar chocolade, maar ook om haar liefdesadviezen. Ze luistert naar de verhalen en weet precies welke chocolade die persoon nodig heeft. Onbeantwoorde liefdes of slecht behandeld worden in je relatie, Johoo heeft hier de perfecte chocolade en adviezen voor. Maar heeft Johoo ook advies voor haar eigen verloren liefde?
Dit verhaal vind ik minder diepgaand en hartverwarmend als de andere twee boeken. Het is een rustige vertelling over onbeantwoorde liefdes en chocolade. De chocolade krijgt een grotere betekenis in dit boek, omdat chocolade net als de liefde in verschillende vormen kan komen. Dit verhaal vond ik minder als de andere, maar toch was de betekenis achter de chocolade wel interessant. In dit verhaal komen er verschillende mensen langs om de winkeleigenaresse om raadt te vragen. Het lijken allemaal kleine verhaaltjes verzamelt in een boek.
Zet de thee en chocolade maar klaar als je dit boek gaat lezen.
3,5★