De zomerdochter
Het derde deel van de bloemendochters is er eindelijk. In het tweede deel krijg je een cliffhanger en een hint naar het derde deel, dus ik kon niet wachten om die te lezen. En de sprayed edges zijn zo ontzettend mooi en passend bij het boek!
In dit deel lezen we over Lali. De moeder van Lali heeft haar achtergelaten in Cornwall, Engeland toen ze klein was en is terug gegaan naar Sri Lanka. Maar Lali heeft nooit begrepen waarom. Waarom heeft haar moeder nooit contact met haar opgenomen? Maar dan wordt er een boekje met gedichten gevonden. Alle gedichten zijn geschreven door haar moeder! Lali besluit naar Sri Lanka te gaan en gaat haar moeder en antwoorden zoeken. Wanneer deze zoektocht haar brengt naar een oude theeplantage veranderd alles voor haar.
“ʟɪᴇꜰᴅᴇ ᴠᴇʀʟɪᴄʜᴛ ᴊᴇ ʜᴀʀᴛ, ᴍᴀᴀʀ ʙʟᴏᴇᴍᴇɴ ᴠᴇʀʟɪᴄʜᴛᴇɴ ᴊᴇ ʟᴇᴠᴇɴ, ᴅᴀᴛ ʜᴀᴅ ʜᴜɴ ɢʀᴏᴏᴛᴍᴏᴇᴅᴇʀ ᴀʟᴛɪᴊᴅ ᴛᴇɢᴇɴ ʜᴇɴ ɢᴇᴢᴇɢᴅ.”
Wat een emotioneel boek! Dit deel is nog beter als het vorige boek. In dit verhaal maken we niet alleen de reis van Lali in het heden mee, maar lezen we ook het verhaal van haar moeder in de jaren 80. De gebeurtenissen en de emoties weten je als lezer te raken. De schrijfstijl is levendig, gedetailleerd en je gaat als lezer dagdromen. Want de theeplantage is zo levendig beschreven, dat je even kunt reizen in gedachten. In dit boek komen oude bekende uit de vorige boeken, wat ik een leuke toevoeging vind. De gedichten van de moeder van Lali kun je in dit boek lezen en zijn prachtig! Ook dit boek eindigt met een hint naar het volgende verhaal. Ik ben zo benieuwd! Ik wil nog lang geen afscheid nemen van de bloemendochters.
4.0★