Love at First Knight
Love at First Knight is de tweede roman van Megan Clawson. Haar eerste roman, Falling Hard for the Royal Guard, speelt zich ook in de Tower of London af.
Het verhaal gaat over de 23-jarige Daisy Hastings, zijn heeft het gevoel dat ze in het verkeerde tijdperk geboren is. Daisy heeft niet veel vrienden en komt niet verder als haar dorp. Samen met haar liefdevolle familie maakt zij deel uit van een LARP groep (live action role-playing game). Hier heeft zij een sterk en dapper karakter genaamd Lady Alenthaea.
De vraag die Daisy zichzelf dagelijks stelt is: “Wat zou Lady Alenthaea doen?”.
Daisy krijgt een vakantiebaantje bij de Tower of Londen, wat voor haar een grote stap is. Ze komt terecht in een heerlijke chaotische ridderschool. Daar ontmoet zij de koninklijke Theodore ‘Teddy’ Fairfax, die totaal ontspoort is volgens zijn familie. Teddy werkt met tegenzin deze zomer bij de Tower of London.
Daisy wordt bijna ontslagen door Teddy, hierdoor verklaart zij hemt de oorlog. Maar wanneer ze meer tijd met elkaar door brengen, ontstaat er meer op het slagveld. Als dat maar goed gaat...
“ɪᴋ ᴡᴇᴇᴛ ɴɪᴇᴛ ᴡᴀᴀʀ ᴅᴀɪꜱʏ ᴇɪɴᴅɪɢᴛ ᴇɴ ᴀʟᴇɴᴛʜᴀᴇᴀ ʙᴇɢɪɴᴛ”
Duik in de wereld van ridders, tovenaars en elven met dit vermakelijke boek.
De schrijfstijl is vlot en grappig. De hoofdpersonage Daisy is ontzettend leuk en maakt een goede persoonlijke groei door tijdens het boek. Ook voor de andere personages is genoeg aandacht en zijn goed uitgewerkt. Een heerlijke feelgood met een nerdy tintje.
Een komisch en mooi verhaal over jezelf vinden en jezelf zijn.
Falling Hard for the Royal Guard, Megan haar debuut roman, heb ik nog niet gelezen.
Maar ik kan je vertellen, na het lezen van dit boek heb ik die meteen besteld.