Lenoir (gelezen voor de lezersjury)

Geesje Geesje
6 mrt 2022

De titel van het boek is gebaseerd op de naam van de hoofdpersoon, Jacob Lenoir, iemand die coldcases onderzoekt in de politiewereld. Hij wordt getipt om de zaak Korenbloem te heropenen. Er zouden vraagtekens zijn over de uitkomst van deze zaak; de mogelijke schuldige van een moord op een jonge vrouw zou onschuldig vast zitten. Betrokken in dit onderzoek is Kees Vos, broer van Danny Vos, die getrouwd is met Maria, de zus van Lenoir. Danny Vos is advocaat van vooral louche (drugs)types en in hetzelfde circuit houdt Kees Vos zich ook op. Maar wat heeft Kees Vos te maken met de mishandeling van Casper Vos, de zoon van Danny en Maria? en wat is de rol van van Praag, officier van justitie? Op een dag wordt Danny dood aangetroffen in zijn huis, doodgeschoten. Lenoir komt bij met een revolver in zijn hand op dezelfde plek, maar is hij degene die geschoten heeft? Of? Lenoir kan het zich niet meer herinneren wegens geheugenverlies. Hij zet alles op alles om achter de waarheid te komen.

Het boek is moeilijk weg te leggen en juist als je denkt dat je alles te weten bent gekomen, bijna aan het einde, blijkt er toch een verrassende wending in het plot te zitten. Van deze schrijver wil ik zeker meer lezen.

Meer recensies van Geesje