Een veelbelovend debuut!

Geesje Geesje
6 mrt 2021

Het Schuilhuis, geschreven door Rachel van Charante, is het debuut van deze schrijfster. Het wordt geschreven vanuit 2 personages, elk in een andere tijdsperiode. De verhaallijnen van beide personages wisselen elkaar af en zijn toch vervlochten met elkaar. Iris, een jonge journaliste, vindt een oud tabaksdoosje met daarin een 2 fotootjes. Ze is benieuwd naar de achtergrond van deze foto's en ze plaatst een advertentie in de krant om de 'eigenaar' op te sporen. Victoria, een oude dame van in de 90, ziet de advertentie in de krant en ze herkent de foto's. Ze besluit om met haar verhaal naar buiten te komen en neemt contact op met Iris. Ze vertelt Iris hoe ze in de 2e WO, als 18 jarige, een vliegtuig neer zag storten. De piloot, Andrew, wist het ongeluk te overleven en Victoria heeft hem onderdak geboden, zonder iemand anders hierin te betrekken. Victoria was verloofd met Robert, maar het was een gearrangeerde verloving (om financiële redenen) en ze had geen verliefde gevoelens voor hem. Victoria ontdekte het geheim wat Robert met zich meedroeg en ze nam een grote beslissing die gevolgen had voor de rest van haar leven.
Iris krijgt het verhaal van Victoria te horen. Maar waarom wordt in die periode ook haar flat overhoop gehaald en wat is de reden voor haar ontslag? en welke rol spelen de vrienden van Iris (Claire en Jan Pieter)?
Een boek dat je meezuigt vanaf de 1e pagina. Een veelbelovend debuut van deze schrijfster. Heel knap hoe de verhaallijnen telkens weer samen komen en hoe de oorlogssituatie vanuit deze invalshoek is beschreven.
Ik hoop zeker nog meer van deze schrijfster te gaan lezen.

Meer recensies van Geesje