De jurk van Texel
Het is 1652. Elisabeth staat op het punt verscheept te worden naar Amerika om te trouwen met een haar onbekende man, iets wat ze pertinent niet wil aangezien ze verliefd is op iemand anders. Haar bruidsjurk gaat mee in een grote houten kist.
Ruim 400 jaar later: Emilie, een archeologe, die graag hoogleraar archeologie wil worden ontvangt een telefoontje waarin haar gevraagd wordt of ze een archeologische vondst wil onderzoeken: namelijk een jurk die nagenoeg nauwelijks is aangetast en gevonden is in een scheepswrak bij Texel.
Emilie gaat in op het verzoek en ze gaat op onderzoek naar de herkomst van de jurk waarbij ze wordt bijgestaan door één van de duikers.
Het verhaal bevat 2 tijdlijnen: 1652 (Elisabeth) en het heden (Emilie) en deze 2 tijdlijnen worden afwisselend verteld waardoor je je goed kunt inleven in beide hoofdpersonages.
Het boek is gebaseerd op een echte archeologische vondst: de jurk bestaat namelijk echt en is ook te zien op Texel.
Ik geef het boek **** vooral door de manier waarop beide tijdlijnen met elkaar verbonden zijn en de sterke plot.