Wat is de waarheid!

Geesje Geesje
25 mrt 2021

Voor het Selfpubcafe las ik 'de rest van de waarheid' van Jagritta Olthof. Het begint erg spannend. De hoofdpersoon, Charlotte, wordt wakker in het vakantiehuis van haar en haar man op Texel. Ze weet echter niet hoe ze daar is gekomen en wat er de voorafgaande dagen is gebeurt. En waarom heeft ze een rood stukje garen gewikkeld om één van haar vingers? Dat doet ze altijd als ze iets niet moet vergeten, maar wat mag ze niet vergeten. Ze hoort op de radio dat er een dode vrouw is aangetroffen in Amsterdam; dit blijkt haar vriendin Floor te zijn. Wat is de rol van Charlotte in dit geheel? En wat is de betekenis van de vrouw in het zwart die ze overal tegenkomt en wat heeft het verleden van Charlotte met dit alles te maken? Beetje bij beetje ontdekt Charlotte meer en meer.
De ontknoping is zeer verrassend. Aan de andere kant gebeurt er wel heel erg veel in het boek, waardoor het wat ongeloofwaardig wordt.
Waar ik me aan stoorde was dat de hoofdpersoon korte tijd na de dood van Floor bij haar grafsteen staat; normaalgesproken duurt het maanden voor zo'n steen er staat...... (vreemd).
Overall: boek met een intrigerende, onvoorspelbare verhaallijn maar af en toe wel ongeloofwaardig.

Meer recensies van Geesje