Out of character

Gerda Dekker Gerda Dekker
20 mrt 2019

Leuk concept, maar (nog) niet helemaal naar tevredenheid uitgewerkt. Wellicht dat dat in de volgende delen beter tot z'n recht komt. In dit eerste deel erger ik me continue aan de hoofdpersoon genaamd Tally. Ze is een Ugly waarvan haar geplande operatie tot Pretty (wat standaard op je 16e plaatsvindt) uitgesteld wordt omdat ze haar vriendin Shay weggerend is. Als ze Shay teruggevonden heeft en het gehele kampement van Smokies verraden heeft, zal ze pas de operatie krijgen waar ze al jaren naar uitgekeken had. Tally kwam op mij niet erg sympathiek over, eerder als een verwend nest dat haar zin niet krijgt. Dat niets buiten Ugly Town gewend is. Ze deed me denken aan een typisch meisje-meisje dat al jammert als haar nagel is gebroken. Vandaar ook mijn verrassing dat Tally ineens overal goed in lijkt te zijn als het kamp van de Smokies heeft bereikt. Die plotselinge talenten zijn in mijn ogen totaal out of character. Het is mij tot op dit moment nog niet duidelijk wie Tally precies is, waar haar karakter eindigt en waar de ongeloofwaardigheid van haar kunnen begint. Ik hoop dat dit in deel twee duidelijker is, dat Tally als een echt mens wordt beschreven, inclusief haar gaven, maar met name ook haar gebreken.

Meer recensies van Gerda Dekker