Als dieren konden praten … zou jij dan luisteren
Ik stond op en had zin om een boek te lezen dat me blij zou maken. En dat is uitermate goed gelukt.
In dit boek beschrijft Lotte emoties en gevoelens van tal van dieren. Met de schitterende illustraties van Mark Janssen levert dit weer een prachtig leesavontuur op.
Een indrukwekkend mooi voorwoord van Jane Goodall, een van de grootste dierenkenners en liefhebbers zorgt al voor grote leesvreugde. De hoofdstukken over jaloezie, angst, boosheid, blijdschap, walging, rouw, empathie, pijn en liefde zorgen voor een prachtig inkijkje in de wereld van dieren.
De liefde voor dieren die Lotte heeft, komt in elk verhaal terug. En legt ze nog eens prachtig uit in het nawoord van het boek.
Ieder kind zou dit mogen lezen of voorgelezen krijgen. Hier ga ik me hard voor maken in ons eigen stadje Doesburg. Want wie leest heeft een goed verhaal. En hopelijk levert het een nog liefdevollere houding op voor en naar dieren.
Het regent nu pijpenstelen maar mijn dag heeft door het lezen van dit boek zonnestralen in overvloed gekregen.
En o ja, Lotte schreef al meer boeken, dus gaat het lezen
En o ja, Lotte schreef al meer boeken, dus gaat het lezen