Advertentie

Wild, de nieuwe thriller van Harlan Coben, heeft één groot probleem het verhaal komt maar niet op stoom. Het wordt tot driekwart van het boek maar niet spannend. De introductie van de hoofdpersonen en de verhoudingen tussen deze personen worden beschreven, er zijn wat simpele verhaallijnen maar er gebeurt simpelweg te weinig om het interessant te laten worden.

Als het verhaal uiteindelijk op gang komt en de actie toeneemt krijg je dan weer wel wat je als lezer van deze schrijver verwacht. Er komt snelheid in het verhaal, er zijn enkele onverwachte wendingen en er is een plot dat listig in elkaar steekt. Ineens is het boek dan wel de pageturner waar je geboeid in blijft lezen en je als lezer nieuwsgierig laat zijn naar iedere volgende bladzijde. Maar het komt laat, te laat want voor je het in de gaten hebt ben je dan ook vrijwel direct bij het einde van het boek aangekomen.

Van een thriller verwacht ik dat deze van het begin tot het eind boeiend is. Dat is bij dit boek helaas niet het geval en daarom kom ik niet verder dan 2 sterren.

Reacties op: Onvoldoende