Kerst in de lift, nou dat klopt!

GittavanMil 04 december 2025
In het boek Kerst in de lift leren we Ella kennen. Ella is van origine Nederlandse, ze werkt als junior fotograaf voor Fiore, een groot reclamebureau in Italië, in Rome wel te verstaan. Lorenzo, haar manager, neemt Ella totaal niet serieus en heeft haar allerlei rotklusjes. Als Ella een idee heeft voor een reclamecampagne speciaal voor de kerst, vindt Lorenzo dat het geen goed idee is. Maar Matteo, de directeur van Fiore ziet wel iets in het idee van Ella. En als hij eerlijk is, ziet Matteo ook wel iets in Ella persoonlijk. Als Matteo en Ella tegelijk van Fiore vertrekken, komen ze vast te zitten in de lift. Ze spreken openhartig met elkaar en over hun gevoelens, ook tegen elkaar. Hoe moet dit verder en blijven ze lang opgesloten in de lift?

Dit is nu echt een kerst tussendoortje. Het verhaal is zo heerlijk geschreven, zonder dat het echt te zoetsappig wordt. Michon heeft met dit verhaal voor mij echt een goed begon van de kerst gemaakt, ik leefde helemaal mee met Ella. En hoe zij ervoor heeft gezorgd dat Matteo zijn eigen dromen gaat najagen, zonder inmenging van zijn familie. Als je niet in de kerststemming komt met dit verhaal, dan weet ik het ook niet meer.

Ik heb al eerder boeken gelezen van Michon, over de Cappuccinoclub. En dit verhaal stelt niet teleur!

Ik mocht dit ebook recenseren als Vaste Verhalenfabriek-recensent, dank je wel @verhalenfabriek en @juul_deverhalenfabriek.

#tussendoortje.

Meer recensies van GittavanMil

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.