De gelukscoach

GittavanMil 01 december 2025
In de gelukscoach leren we Simone kennen, een vrouw van 30 met een eigen boekwinkel. Ze besluit het roer om te gooien en een gelukscoach te worden met de focus op bibliotherapie: lezen doet genezen. Simone reist af naar Noord Frankrijk, naar haar familie om deze nieuwe carrière op haar familie uit te proberen, met alle gevolgen van dien.

Als je denkt dat je een standaard kerstboek voor je hebt, dan kom je van een koude kermis thuis. Dit omdat er pittige gesprekken en confrontaties in het verhaal voorkomen. Net als in het echte leven eigenlijk. Lizette van Geene heeft wel een lekkere schrijfstijl, met niet al te lange hoofdstukken en zinnen. Toch miste ik wat humor in het verhaal. En ik vond het niet oké hoe de familie over elkaar praatte, het snauwde en zo, maakt dat het niet een zoetsappig kerstverhaal is. Al met al: niet echt een verhaal voor mij, maar dit is natuurlijk persoonlijk.

Ik mocht dit ebook recenseren als Vaste Verhalenfabriek-recensent, dank je wel @verhalenfabriek, @juul_deverhalenfabriek.

#tussendoortje

Meer recensies van GittavanMil

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.