Kattenkwaad en courgettes.

GittavanMil 15 december 2025
In het boek Kattenkwaad en courgettes leren we Eva kennen. Eva heeft een leuke baan en woont samen met haar kat Nozem in een appartementencomplex waar een moestuin toch wel erg belangrijk is. Iedereen helpt mee. Als het richting de zomervakantie gaat, blijkt dat iedereen op Eva na, tegelijk op vakantie gaat. Dat is natuurlijk niet handig, want de planten moeten 2 keer per dag water en er moet ook geschoffeld worden en zo. Dan komt een van de bewoners met de oplossing: haar neef Lieuwe kan Eva wel helpen, want het is veel te veel werk voor een persoon. Eva vindt het maar een rare kwast, die Lieuwe, zo stug en helemaal niet geïnteresseerd of zo. Maar na een tijd moet Eva haar mening bijstellen: eigenlijk is hij best leuk!
Als op een avond Nozem is aangevallen en er allemaal planten missen, biedt Lieuwe aan om Eva naar de dierenarts te brengen. En hij blijft ook bij haar, en dat vindt Eva eigenlijk wel heel fijn. Maar wie heeft de planten uit de moestuin gestolen en is dit dezelfde persoon die Nozem verwond heeft?

Ik vind dat Linda een heerlijk verhaal heeft geschreven, ik werd meegenomen in het verhaal. Ik leefde helemaal mee toen Nozem werd verwond. En ik moest stiekem lachen over de situatie van Nozem bij de dierenarts. Echt een heerlijk tussendoortje wat je zo uitleest!

Ik moch dit ebook recenseren als Vaste Verhalenfabriek-recensent.
Dank je wel @verhalenfabriek en @juul_deverhalenfabriek.

#tussendoortje

Meer recensies van GittavanMil