Liefde op het juiste moment, meer is niet nodig.
De hoofdpersoon Mascha lijkt alles voor elkaar te hebben. Ze is getrouwd met Wouter en heeft 2 zoontjes. Verder heeft ze een webshop, hier verkoopt ze haar eigengemaakte sieraden. Ze is een bewuste thuisblijfmoeder, en ze kan haar webshop goed combineren met de zorg voor haar jongens. Maar wat is er toch met Wouter aan de hand? Ze luistert, onbedoeld een gesprek af wat Wouter heeft met iemand, waar ze veel vraagtekens bij zet. Dan krijgt Mascha een megaorder voor sieraden, zo goed dat ze deze aanneemt, terwijl ze eigenlijk geen tijd heeft. Maar de klant is een knappe, mooie sterke powervrouw, waar Mascha meteen een goede klik mee heeft. Tussen de zorg voor haar zoontjes, de aandacht die haar moeder vraagt, en het schipperen tussen haar schoonmoeder en haar schoonvader, voelt Mascha ook de druk van kerstmis. Want wat gaan ze doen, op welke dag en bij wie? Als Wouter steeds vaker moet overwerken, en plotseling afspraken maakt zonder te overleggen, weet Mascha niet wat ze hiermee aan moet. Gelukkig heeft ze goede vriendinnen, waar ze altijd terecht kan. En dan komt er een telefoontje van haar vader...
Ik had nog niet eerder een boek van Birgit Boelckens gelezen. Ik wist niet dat er al eerder boeken in deze serie verschenen waren. Dit maakt totaal niets uit, ik werd echt meegezogen in het verhaal. Ik leefde echt met Mascha mee, ik heb niet hetzelfde meegemaakt, maar weet ook dat het moeilijk is om te zorgen voor je gezin, zeker met kleine kinderen en in mijn geval dan werk buiten de deur. En ook de keuze: wat te doen met kerst, schoonouders en eigen ouders. En soms voel je je niet gezien door anderen of door je eigen man. Het is al met al een heerlijk tussendoortje. Ik ben benieuwd naar meer boeken van Birgit.
Als Vaste Verhalenfabriek-recensent mocht ik dit verhaal lezen, dankjewel @verhalenfabriek en @juul_deverhalenfabriek
# tussendoortje # feelgood # kerst
# tussendoortje # feelgood # kerst