Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Vlot en meeslepend, hoewel een tikkeltje ongeloofwaardig

Greet Braem 12 maart 2024 Hebban Recensent
De eerste honderd bladzijden van het boek zijn vooral gezellig: wat gebabbel over bloemen, een nieuwe vriendschap, … Toch zijn er ook dan al bepaalde toespelingen, niet alleen op het verdere verloop van het verhaal, maar ook op het verleden van hoofdpersonage Amy. De rest van de personages - familie, collega’s, klanten, vrienden - zijn overzichtelijk gehouden, zodat je onmogelijk in de war kunt raken. Op een bepaald moment barst het verhaal echt los en volgt de ene actie op de andere. Door de gekozen verhaalopbouw – verhoren en getuigenverklaringen in het heden en het eigenlijke verhaal als één lange flashback – is niet alles even verrassend, omdat je op voorhand al best veel weet. De belangrijkste vraag (wie is schuldig?) blijft natuurlijk tot het einde onbeantwoord. Wel is snel duidelijk dat niet iedereen is wie hij of zij lijkt te zijn. Maar wie? En waarom? En hoe zit het nu precies? De bloemist is een boek waar je meteen inzit en dat je het liefst pas weer neerlegt wanneer de laatste bladzijde gelezen is. Het is enorm vlot en meeslepend geschreven, met net genoeg informatie, wendingen en verhaallijnen om je hersens een aantal uren aan het werk te zetten.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Greet Braem

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?