Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Uitermate knap thrillerdebuut

Greet Braem 26 februari 2023 Hebban Recensent
Dit is zo’n boek dat meteen goed voelt. Je weet wel, leuk en vlot geschreven, niet te ingewikkeld, maar wel ontzettend meeslepend. De insteek van het verhaal is klassiek: om de zoveel tijd wordt een jonge vrouw dood aangetroffen, en de speurders zitten met de handen in het haar. De lezer daarentegen weet van in het begin wie de dader is en kan al zijn stappen van op de eerste rij meebeleven. Er speelt ook iets uit het verleden, maar dat is niet helemaal wat je aanvankelijk verwacht, de auteur weet dus ook te verrassen. De personages zijn heerlijk herkenbaar, met hun drukke levens en verlangen naar liefde. In de tweede helft van het boek wordt het verhaal steeds spannender, terwijl je nog steeds in het duister tast wat betreft de motieven van de dader (nou ja, achteraf bekeken had je best iets kunnen vermoeden, maar bon). Uiteindelijk krijgt de lezer een zinderende finale voorgeschoteld.

'Gebroken stemmen' is een uitermate knap thrillerdebuut en Lotte Leenaerts een auteur om in de gaten te houden.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Greet Braem

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.