Advertentie
    Ilja VIP Club

Een paard voor Sinterklaas is een Boer Borisboek. Sinterklaas heeft een groot probleem. Zijn paard is van de trap gevallen en kan nu geen cadeautjes rondbrengen. Of Sinterklaas Knol van Boer Boris mag lenen? Nou, dan moet Knol wel slagen voor de test die Boris voor hem verzint. Kan Sinterklaas wel op tijd alle pakjes bezorgen?

Een paard voor Sinterklaas past helemaal in de Boer Borisstijl. De tekst is op rijm en bevat veel niet alledaagse woorden. Met het voorlezen werk je dus onbewust flink aan de woordenschat. Ook bezit het boek weer leuke grapjes waar peuters en kleuters dubbel om zullen liggen.
Bovendien heeft het verhaal een iets andere insteek dan de 'normale' sinterklaasboeken. Sint en zijn pieten komen pas op de allerlaatste bladzijde in beeld. Je leest een sinterklaasboek, zonder dat het verhaal 'echt' over hen gaat.

De tekeningen van Philip Hopman zijn ontzettend herkenbaar! Wat Hopman met dit boek wel slim doet, is de manier waarop hij de pieten weergeeft. Door de donkere nacht en het licht van de lantaarnpalen zal er over dit boek zeker geen discussie gevoerd kunnen worden. De pieten passen qua uiterlijk precies in de nieuwe pieten die op televisie te zien zijn.

Een paard voor Sinterklaas is een heerlijk boek dat in de komende periode ontzettend vaak voorgelezen zal worden. Een aanrader voor de verlanglijstjes dus!

Reacties op: Weer een heerlijke Boer Boris!

6
Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas - Ted van Lieshout
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99
E-book prijsvergelijker