Advertentie
    Ilja VIP Club

In 1922 schreef Margery Williams The Velveteen Rabbit or How Toys Become Real, waarbij Sarah Massini in 2016 nieuwe illustraties maakten en wat in 2019 bij Gottmer in het Nederlands is verschenen als Het fluwelen konijn.

Een fluwelen konijn belandt met Kerst in een kerstsok van een jongetje. Hij komt terecht in de speelkamer en raakt aan de praat met een oud en versleten paard. Wanneer word je Echt? Als een kind enorm veel van je houdt. Het fluwelen konijn slaapt bij de jongen in bed en wordt overal mee naartoe genomen. Maar dan wordt het jongetje ziek en hangt het fluwelen konijn een nare bestemming boven het hoofd. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Het fluwelen konijn is een waar sprookje. Qua opbouw past het perfect binnen het genre; inclusief de openingszin Er was eens... en de moraal van het verhaal. Ook de vormgeving van het boek past bij het idee van sprookjes. Het boek is uitgegeven met een mooi leeslint, een linnen met zilveren bedrukking en mooie prenten.

De tekst is om aan een groep voor te lezen vrij lang, maar ideaal voor een fijn voorleesmomentje op de bank of bed. De tekst is mooi, maar spreekt tegelijkertijd enorm tot de verbeelding. Met name het stuk waarin het konijn in gesprek gaat met het paard over Echt zijn. Dat stuk is niet herkenbaar voor het jongere publiek, maar zal de oudere generatie wel kunnen begrijpen.

Het fluwelen konijn is enorm mooi boek, een echte klassieker dat in deze uitgave zijn waarde dubbel en dwars waard is!

Reacties op: Klassieker in een nieuw jasje

8
Het fluwelen konijn - Margery Williams
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker