Advertentie
    Ilja VIP Club

Tirza staat een spannende tijd te wachten. Ze gaat voor het eerst naar school. Alle voorbereidingen zijn genomen. Ze heeft een nieuwe tas, haar boterhammen zijn gesmeerd, maar toch is Tirza zenuwachtig. Zouden haar klasgenootjes wel aardig zijn? En zou ze nieuwe vriendjes maken? Al meteen op de eerste dag gaat het mis. Tirza's klasgenootjes zijn kinderen en laat dat nou net Tirza's lievelingshapje zijn. Tirza, wij eten hier geen klasgenootjes!

Wat dit boek zo ontzettend inzetbaar maakt, is het feit dat dino Tirza hele herkenbare angsten meemaakt. Kinderen vinden het ook spannend om naar school te gaan en willen ook graag vriendjes maken. Die angsten komen in dit boek aan bod, zonder dat het enorm zwaar wordt.

De keuze voor een dino als hoofdpersonage is enorm sterk. Dino's zijn hot, bij zowel jongens als meisjes. En Tirza vertoont gedrag dat kinderen ook vertonen. Zo heeft ze een rugzak uitgekozen met pony's, want pony's zijn Tirza's lievelingsdieren. Daarnaast doen de kinderen in de klas hetzelfde als kleuters in de klas doen: werken, spelen, verven en het kringgesprek is in het boek terug te vinden. Naast de keuze voor de dino, is er nog een element dat opvalt. De kinderen in de klas zijn multicultureel, qua uiterlijk en qua naam, waardoor veel kinderen zich in dit boek gezien zullen voelen.

In bijna elk prentenboek zit humor, zo ook in dit prentenboek. Dit geeft het boek een verrassende wending, maar zal er met name voor zorgen dat jonge kinderen dit boek keer op keer willen lezen. Zie je ze al zitten, gniffelend omdat ze weten wat er gaat komen?

Kortom, een leuk boek om voor te lezen als kinderen weer naar school moeten.

Reacties op: Heerlijk voorleesboek

8
Wij eten hier geen klasgenootjes - Ryan t. Higgins
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99
E-book prijsvergelijker