Advertentie
    Ilja VIP Club

Donderkopje was een kikker. Nou ja, dat klopt niet helemaal - ze was bijna een kikker.

Donderkopje is een klein kikkervisje, ze is kleiner dan haar broertjes en zusjes. En terwijl haar broertjes en zusjes uitgroeien tot grote kikkers, blijft Donderkopje achter en moet ze uit de buurt zien te blijven van de gevaarlijke Dikke Blub. Zou dat haar lukken?

Benji Davies is bekend van De kleine walvis en de stijl die hij in dat boek hanteert, zie je niet meteen in dit nieuwe boek terug. De illustraties zijn enorm sfeervol en bevatten gaandeweg steeds meer kleurrijke details. Met vrij simpele tekeningen weet Davies de opgroeicyclus van kikkers in het boek te vangen. Daardoor krijgt het boek een informatieve insteek, maar dat heb je tijdens het lezen niet per se door. Het is goed verwerkt in het verhaal.

De boeken van Davies bevatten vaak een boodschap, een diepere laag. Die ontdek je na het herhaaldelijk lezen van Donderkopje ook. Benji Davies heeft niet alleen een tekentalent, maar zo ook een taaltalent. Edward van de Vendel vertaalde dit prentenboek, wat een uitstekende keuze is gebleken. De boodschap blijft in het prentenboek en is daardoor een heerlijk boek geworden. Zeker lezen en bekijken dus!

Reacties op: Mooi boek met informatief randje

9
Donderkopje - Benji Davies
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker