Steamy cowboy romance

Na het meeslepende verhaal van Christian en Cassandra in ‘Dust storm’ gaat de Griffith-broers serie verder met het verhaal van Ray en Brooke in ‘Down Pour’.

Ray heeft niet altijd op de ranch gewoond. Hij was een professioneel stierenrijder tot het moment dat hij viel en gewond raakte. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, hij sluit zichzelf af van alles en iedereen om hem heen. Aan het begin van ‘Down Pour’ volgen we Ray in vogelvlucht tijdens zijn herstel. Door in zijn gedachtegang mee te gaan komen we erachter hoe hij zich voelt over alles wat hem is overkomen.

'Soms kom je in slecht weer terecht. Of je verdrinkt erin, of je gebruikt het om te kunnen groeien.’

Wanneer Ray klaar is om weer zelfstandig te wonen huurt zijn familie tegen zijn zin hulp in om hem te ondersteunen. Niemand houdt het lang uit, hij stuurt ze allemaal weg. Ray is humeurig en wil rust en gewoon alleen zijn. Tot Brooke de opdracht krijgt om Ray te helpen. Haar entree is vrolijk en een beetje maf maar ze heeft respect voor Ray en luistert naar hem. Buiten dat komt ze gewoon terug nadat ze door hem is weggestuurd.

‘Het leven is net een stier. Soms lukt het je om te blijven zitten. Soms word je eraf gegooid. Soms ben je echt de klos. Je moet opstaan, jezelf bijeenrapen en weer op die stier gaan zitten.’

Brooke heeft het op het moment ook niet gemakkelijk. Ook zij draagt een ‘rugzakje’ met zich mee. Ze voelt zich al gauw thuis op de ranch, vooral bij de dieren komt ze tot rust. Dieren die anderen mijden zoeken haar juist op en zo lijkt het Ray ook te vergaan. Hij kan niemand om zich heen verdragen maar Brooke weet de weg naar zijn hart te vinden.  Een relatie tussen hen kan niet vanwege het contract dat Brooke heeft ondertekend maar toch kunnen ze niet ontkennen dat dit echte liefde is.

De weg die Ray heeft afgelegd is een rollercoaster vol emotie. Hij is geweldig, lekker humeurig maar van binnen vooral een goed persoon met een groot hart. Brooke is zijn zon en zij houdt van het duister in hem. Samen zijn ze een perfecte match.

Maggie Gates heeft met haar meeslepend en levendige schrijfstijl een ranch gecreëerd waar familie centraal staat. Ze zorgen onvoorwaardelijk voor elkaar en samen bouwen ze aan de toekomst van de ranch. Maar geen zoetsappigheid want ‘Down Pour’ is naast een verhaal vol humor en (familie) liefde ook voorzien van knetterende steamy en spicy romantiek. Het is leuk om Christian, Cassandra en de kinderen weer te ontmoeten en alvast kennis te maken met Carson James (CJ). Zijn verhaal lezen we in ‘Fire Line’ dat in juli als luisterboek beschikbaar komt.

Meer recensies van ilonka.audiobooks