Dust storm
In ‘Dust Storm’ , het eerste deel van de Griffith-broers serie van Maggie Gates , zet haar verloofde Cassandra af bij de ranch van de familie Griffith in Texas. Cassandra komt op haar stiletto's het terrein opwandelen om kennis te maken met een leven dat ze niet gewend is en niet van plan is hier gauw aan te wennen. Ze is ingehuurd om de financiële status van de ranch in kaart te brengen en adviezen te geven. Zodra dit klaar is vertrekt ze weer naar New York, waar ze hoort.
Christian heeft helemaal geen zin in deze vrouw met haar felle uitstraling en verzorgde uiterlijk. Ze is eerlijk en recht door zee maar ze past totaal niet in zijn wereld. Toch moet ze door onvoorziene omstandigheden bij hem in huis logeren. Hij woont, sinds het overlijden van zijn vrouw, samen met zijn twee jonge dochters. Ze vinden Cassandra geweldig en kijken tegen haar op.
Ik hou wel van een cowboy romance. Ik vind het dan ook heerlijk dat Maggie Gates een wereld heeft gecreëerd waarbinnen stoere cowboys een ruig leven leiden maar ook de liefde van hun leven ontmoeten. Haar schrijfstijl is meeslepend vol drama, fijne humor, romantiek en passie. Christian en Cassandra zijn twee leuke personages. Hij stoer en humeurig maar ook een geweldige en zachtmoedige vader voor zijn kinderen. Zij straalt afstandelijkheid uit en houdt niet van kinderen. Maar ze is door haar felle karakter en groot rechtvaardigheidsgevoel een verfrissend en verrassende aanvulling op de ranch.
Maggie Gates laat aan het einde van het verhaal de Griffith familieband nog sterker worden en geeft met een uitgebreide epiloog het verhaal een passende afronding. Het volgende deel, ‘Down Pour’ gaat over Ray Griffith…