Een pas op de plaats

Vanaf de eerste pagina wordt je meegenomen in Jasmijns wereld. Ze is ambitieus, vastberaden en – eerlijk gezegd – een beetje vastgeroest in haar routine. Toen haar baas haar verplicht een week verlof gaf, voelde ik haar frustratie bijna door de pagina’s heen.Het idee om “niets” te doen was even absurd voor haar als dat het voor mij zou zijn..

Het vakantiepark waar ze uiteindelijk belandt, samen met haar vriendin Lieke en diens kinderen, was naar mijn idee de perfecte setting voor een transformatie. Daar ontmoette ze Bas, een vrolijke animator die vol levenslust zat en de belichaming was van alles wat Jasmijn ontbrak. Hoewel het verhaal soms voorspelbaar voelde, stoorde dat me niet.

Wat ik vooral mooi vond was hoe Jasmijn stukje bij beetje veranderde. Het voelde niet geforceerd of overdreven; het was subtiel en realistisch. Haar groei was herkenbaar en het zette me aan het denken over mijn eigen balans tussen werk en ontspanning.

De schrijfstijl van Eveline Heijnen is vlot en toegankelijk, waardoor ik het boek in no time uitlas. Het is geen ingewikkeld verhaal, maar juist dat maakt het zo fijn. Het biedt een moment van ontspanning en een waardevolle boodschap zonder dat het zwaar aanvoelt.

@loftpublishing bedankt voor het recensie exemplaar!

Meer recensies van Inesreadingbooks