Misleid
In het verhaal staat Lenthe centraal. Haar leven lijkt eindelijk de goede kant op te gaan, totdat een bankoverval alles op zijn kop zet. Terwijl ze probeert de schok te verwerken, ontdekt ze dat de man op wie ze dacht te kunnen bouwen misschien helemaal niet zo betrouwbaar is. Twijfels, gevaar en een onverwachte plottwist zorgen ervoor dat niets meer is wat het lijkt.
Hoe goed ken je iemand echt? Dat is de vraag die ik mezelf meerdere keren stelde, terwijl ik Misleid van Yvonne Kersten las. Een thriller die me constant op het verkeerde been zette.. Elke keer dacht ik dat ik snapte hoe het zat, maar nee.. De titel doet dus echt eer aan het verhaal: ik werd constant misleid.
Wat ik prettig vond is hoe vlot het geschreven is. Geen lange zijwegen of eindeloze beschrijvingen, maar meteen spanning en actie. Dat maakte dat ik het in korte tijd uit had, want op reis in Thailand wil je niet eindeloos ploeteren door een dik boek.
Toch had ik af en toe iets meer verdieping willen zien. Vooral Jeff bleef voor mij wat vaag: waarom hij bepaalde keuzes maakte en het voelde soms te snel afgedaan.
Daar stond tegenover dat ik er ontzettend van genoot. Ik vergat even alles om me heen. Het einde sloeg ik dicht met zo’n gevoel van: wow, dat had ik niet verwacht. En dat maakt voor mij een thriller geslaagd.
Het is geen loodzware psychologische roman, maar een vlotte, verrassende thriller die je zo uitleest. En eerlijk het was precies het goede boek om mee te nemen op reis, maar ook zeker een fijn en spannend tussendoortje op de bank!
Een bankoverval, een man die niet te vertrouwen lijkt en een twist die je niet ziet aankomen.
@juul_deverhalenfabriek @verhalenfabriek heel erg bedankt voor het tussendoortje!