Spanning tijdens oud & nieuw

Inmiddels heb ik alle thrillers van Mel Wallis de Vries en wat ben ik fan!! ‘Gebroken’ is een kort verhaal, waarbij de spanning wordt opgebouwd.

De hoofdstukken spelen zich voornamelijk af in de avond en nacht dit maakt het natuurlijk nog spannender, aangezien het buiten donker is. Elk hoofdstuk wordt er benoemd waar en wanneer het verhaal zich afspeelt dit maakt de verhaallijn heel duidelijk.

Grotendeels wordt het verhaal vanuit Fleur haar perspectief beschreven. Fleur is erg onzeker en de gevoelens en gedachten worden goed beschreven. Hierdoor krijgen we als lezer een goed beeld van haar. Niet elke personage wordt uitgebreid beschreven, maar ik vond dit niet erg en gezien de dikte van het boek ook niet haalbaar.

Het verhaal bevat nieuws- en Instagram berichten, foto’s, en krantenartikelen. Ik vond het juist leuk en een goede aanvulling op het verhaal.

De schrijfstijl van Mel is vlot en beeldend. Dit sluit zeker aan op de jeugdige lezer. Het verhaal leest makkelijk en vlot. Voor ik het wist had ik het boek uit. Wat een verassende plottwist!

Gebroken is een spannende jeugdthriller met een goede plottwist wat niemand ooit had bedacht. Dit boek lees je in een avond helemaal uit.

Wie zal deze avond overleven…?

Meer recensies van Inesreadingbooks