Verrassend verhaal vol plotwendingen

IngeSleegers IngeSleegers
13 apr 2020

Dit verhaal heeft me enorm verrast. Ik had het boek al enkele malen zien passeren via sociale media, maar voelde me er in eerste instantie niet toe aangetrokken. Door de cover en de titel verwachtte ik letterlijk een prinsessenverhaal. Gezien ik daar niet echt van hou, liet ik het in eerste instantie passeren. Omdat ik als YA-auteur wel benieuwd ben naar het werk van collega's en andere leden van de blog 'Boekentoer: lezen en recenseren van onbekende auteurs' erg enthousiast waren, werd ik toch nieuwsgierig. Ik kan al een ding zeggen: het is GEEN klassiek prinsessenverhaal.

Even kort over het boek: het is een stevige kluif van ruim 300 pagina's. Ik hou wel van dikke boeken, dus ik was zeer blij.
In het begin maken we kennis met Maan, die deel uitmaakt van een ondergrondse vrouwenmilitie en nog nooit daglicht zag. Meteen wordt duidelijk dat Maan er genoeg van heeft en zich niet in haar lot schikt. Met wat hulp ontsnapt ze en komt in contact met de heerser van het duister. Stukje bij beetje komt ze meer te weten over hem en zichzelf, maar dat verloopt niet zonder slag of stoot.

Het verhaal is spannend en vlot geschreven. Leonie heeft een lyrische schrijfstijl, die je vlot meesleept. De karakters zijn mooi uitgediept. Het boek combineert verschillende Young Adultsgenres. In het begin kom je terecht in een dystopisch verhaal in de stijl van Divergent en the 100. Na de ontsnapping van Maan gaat het over in een spannend fantasyverhaal waarin magische krachten en mythische figuren de hoofdrol spelen. Bovendien geeft het en passant nog een mooie boodschap mee: gelijkheid tussen seksen is een nobel en noodzakelijk streven.
Het geheel zit vol onverwachte wendingen, die ik echt niet zag aankomen. Normaal ben ik sterk in zulke dingen, Leonie slaagde er echter in me meermaals op het foute spoor te zetten. De vraag: 'wie is te vertrouwen?' spookte gedurende de volledige verhaallijn door mijn hoofd en op het einde heb ik het gevoel dat ik nog geen stap verder ben.

Dit verhaal heeft me dus meer dan verrast: het was absoluut niet wat ik ervan verwacht had en ik ben zeer benieuwd naar het vervolg.
Een young adult die zowel jongeren als oudere lezers zullen kunnen smaken.

Meer recensies van IngeSleegers