Een zomerse feelgood die je hardop laat lachen
Wat was dit een heerlijke zomerse feelgood die je hardop zal laten lachen maar ook laat geloven in een tweede kans op liefde en een vakantiegevoel zal geven. Vol passie, goede dialogen, fijne personages en dat alles speelt zich af in het zonnige Californië en het prachtige Griekenland.
"Moira en Frank zijn de perfecte vijanden. Op haar tweeënveertigste is Moira's leven een puinhoop. En nu, dankzij hun nauwelijks volwassen kinderen die zogenaamd verliefd op elkaar zijn, moet ze samenwerken met de ongelooflijk rijke, ongelooflijk aantrekkelijke en ongelooflijk arrogante Frank. Tenminste, als ze het eens worden over hoe ze hun kinderen uit elkaar kunnen drijven, die in een impuls besloten hebben om te trouwen.
Moira en Frank hoeven alleen maar te laten zien dat ze te jong zijn om een relatie serieus te nemen. Het is een waterdicht plan. Totdat hun gefrustreerde kinderen besluiten weg te lopen. Naar Griekenland. Zonder hun ouders uit te nodigen..."
Normaal word ik niet snel in een verhaal getrokken als het in de ik-vorm geschreven is maar in dit boek is dat perfect gekozen. We lezen het verhaal vanuit Moira en al vanaf het begin zat ik met een lach op mijn gezicht te lezen. Moira is zo'n personage waar je je meteen in kunt inleven omdat haar gedachtengangen en uitspraken hilarisch, sarcastisch en levensecht zijn.
Carol mason heeft een vlotte, beeldende en grappige schrijfstijl en er gebeurt van alles waardoor het geen moment saai is. Tussen de grapjes door voel je dat Moira diep gekwets is geworden en een innerlijke strijd voert.
De chemie tussen haar en Frank is voelbaar voor de lezer maar kiest Moira uiteindelijk voor zichzelf en haar geluk voor het te laat is? Haar twijfels, onzekerheid en de leugens die ze moet verwerken zetten haar wereld op zijn kop.
De personages zijn zo goed uitgewerkt en beiden hebben hun bagage uit het verleden. Hoe meer het verhaal vordert hoe meer dat voor ons duidelijk wordt en dat zorgt ervoor dat er genoeg diepgang in het verhaal zit. Ik vind dat heel belangrijk in een feelgood anders is het al snel te oppervlakkig.
De onweerstaanbare chemie tussen Moira en Frank zal je betoveren en hun gekibbel laat je hardop lachen. Beiden zijn niet op hun mondje gevallen, geweldig neergezet door deze schrijfster!
Dit boek leest alsof je een romantische komedie kijkt, het is zo beeldend geschreven dat je je in het zonnige Californië, Athene en Santorini waant. Perfect gekozen voor dit boek!
Dit is de eerste feelgood die deze schrijfster schrijft maar ze heeft al veel romans geschreven en dat merk je! Wat een wervelende, hilarische en liefdevolle roman heeft Carol Mason geschreven. Dit is zo'n boek dat bij iedereen een lach op zijn gezicht zal toveren en dat je met een zucht dichtslaat. Ik wou geen afscheid nemen van dit heerlijke verhaal en ik hoop dat er nog veel boeken van haar zullen verschijnen.