Griezelige kijk op de toekomst
Eén kleur die alles zegt over zowel de cover als het verhaal… blauw… als water. Laat dit één van de hoofdthema’s zijn in het nieuwste boek van Erik Rozing. Een boek dat je niet onberoerd laat en je als lezer zeer zwaar aan het denken zet.
Staat van ontkenning gaat in de eerste plaats over de hoofdpersonages, de familie Franken. Daarnaast krijgen we een zeer griezelige gelijkenis met een zeker Russisch staatshoofd dat tot heel veel in staat is om zijn ideeën bewaarheid te laten worden. Dit was het gedeelte in het boek waarbij ik als lezer het gevoel had dat de auteur in de toekomst had gekeken.
En dan is er de kwestie van het klimaat, met name de watersnood in Nederland en de inmenging van klimaatterroristen.
Al deze verhaallijnen vormen een zeer interessant verhaal in een roman die zich afspeelt in de nabije toekomst.
De auteur heeft met Staat van ontkenning een wake-up-call geschreven. Een verhaal dat dichter bij de waarheid staat dan we zelf wensen maar dat niet ondenkbaar is. Is dit de toekomst die we voor onszelf en voor onze (klein)kinderen willen?
Strak geschreven met de nodige spanning wat bijna tot een klimaatthriller leidt maakt van dit boek eentje dat je zeker moet lezen.