Advertentie

Nooit geweten dat ik zo geboeid zou zijn door dit onderwerp. Ik had in 2016 wel gehoord van Laura H., maar mij nooit heel erg verdiept in het hoe en wat van dit meisje. Haar achtergrond, de reis er naartoe, de reis terug en het proces in Nederland. Het boek sleepte ik overal mee naartoe om steeds te kunnen lezen. Nu doe ik dat vaker met boeken, maar niet eerder was ik zo gefascineerd en geboeid door een boek. Een bijzonder meisje met vooral een heel bijzondere (en nare) man.

Over Laura kun je gemakkelijk een oordeel vellen als je alleen het nieuws hebt gevolgd. Ik las nu over haar jeugd waardoor zij was geworden wie ze was. De gemaakte keuzes begrijp ik niet allemaal, maar Laura was jong, naïef, onzeker en vooral op zoek naar zichzelf. Haar man hielp daar niet echt bij.

Knap hoe Rueb de lezer aan het lezen houdt en op een duidelijke en interessante manier alles belicht. Tijdens het lezen heb ik nog nooit zoveel gegoogeld om meer te weten te komen. Een goed punt vind ik ook de transparantie van Rueb. Hij vertelt duidelijk wat de stappen waren in zijn onderzoek en welke keuzes hij daarin heeft gemaakt. Fictie en onderzoeksjournalistiek vullen elkaar fantastisch aan dit boek. In dit boek zit ongelooflijk veel tijd en dat uit zich in dit fantastische boek.

Reacties op: Heel interessant en knap geschreven

403
Laura H. - Thomas Rueb
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker