In een woord: wauw !!!
Amarant is een prachtig boek. Een wereld waarin creaties gemaakt worden; mensen die alleen bestaan om hun (perfecte) lichaam af te geven aan de Imperials, zij nemen hun lichaam over. En 'gewone' mensen, uit de lage klassen, die bestaan om organen af te staan aan Imperials. Dat zijn perfecte mensen die af en toe toch niet helemaal perfect zijn. Twee hoofdpersonen: Ceda en Arelle. Ceda is een creatie, dus geboren om te sterven, zodat een imperial haar lichaam kan overnemen. Maar haar maker wil dat ze blijft leven. Hij wil haar helpen ontsnappen uit de instelling, maar gaat dat lukken?
Arelle is een meisje uit de laagste klasse. Elke dag kan ze opgeroepen worden om organen te doneren of nog erger... Als haar vriend en overbuurjongen meegenomen wordt, is ze erg boos en gaat ze op zoek. Ze geeft de leider van Amarant, Derix Silas, de schuld van dit alles. Ze komt bij een verzetsgroep, STORM, terecht en samen willen ze het systeem vernietigen.
Tijdens het verhaal komen deze twee werelden op bijzondere wijze samen.
Het is een zeer indrukwekkend verhaal, waarbij de personages zeer goed zijn neergezet. Zelfs met de meest 'kwaadaardige' persoon voel je mee in dit boek. Ik heb er enorm van genoten!!