Spanning en magie, vriendschap en verraad. Geweldig boek!

irma-roelandt 05 september 2023
Ik las the Crescents van Sabina Stephanovic.
Haar eerdere boeken van de Lakesideserie heb ik verslonden, dus de verwachtingen voor deze nieuwe serie van haar lagen erg hoog. Ze heeft me zeker niet teleurgesteld. Wauw, wat een spannend boek is dit! En ook zo anders.
Het verhaal begint bij Arabella, een jong meisje in het paleis. Er dreigt gevaar en haar moeder zegt dat ze zich moet verstoppen in de kast. Ze ziet hoe haar moeders krachten worden afgenomen en hoe ze wordt vermoord door Heksenjagers. Ze willen ook haar pakken, maar Arabella kan ontsnappen richting het bos waar iemand haar vindt.
Het verhaal gaat dan 7 jaar later verder. Arabella zit nu op school en alles lijkt veilig. Toen ze ontsnapt was uit het paleis, was ze terechtgekomen bij Zarco, maar hij was slecht voor haar en ook bij hem was ze ontsnapt. Al die jaren leefde ze in angst voor hem. Op school had ze een goede vriend Drake. Samen hadden ze de grootste lol. Drake's broer Chase mocht ze niet zo. Hij was meer de badboy van de familie. Op een dag was er op school een inval door de Crescents en Heksenjagers. Arabella verstopte zich op het toilet. Ze werd gevonden en meegenomen naar een kamp. Op het kamp moesten ze allerlei verschrikkelijke testen doorstaan. Ze ontmoet er oude en nieuwe vrienden, maar is iedereen wel te vertrouwen? Hoe komt ze nu uit de klauwen van Zarco?
In dit verhaal spelen macht,  vriendschap, verraad en magie de hoofdrol. Een geweldig spannend verhaal met twists en wendingen die ik niet zag aankomen. Spanning waardoor je tot de laatste letter wil lezen (en er dan achterkomt dat er een vervolg komt). Ik heb enorm genoten en kan niet wachten op het twee deel om te weten hoe dit verder zal gaan!
Een dikke 5 sterren voor mij!!

Meer recensies van irma-roelandt