Griekse mythologie met een vleugje liefde

irma-roelandt irma-roelandt
22 mrt 2022

Enige tijd geleden las ik 'De strijd om Aestas' van Janine Zaman. Wat een gaaf verhaal was dat. Het zit zo goed in elkaar!
Het boek begint met een deel van de Griekse geschiedenis.  De koning en de koningin van Aestas zitten in een benarde situatie, want de koningin heeft Poseidon bedreigd en uitgedaagd en nu wil hij wraak.
Het gaat ook over Lily die cultuurwetenschappen met haar beste vriendin Emma. Haar specialisme is de Griekse wetenschap. Daarnaast werkt ze ook in het museum. Ze heeft geen ouders meer en haar oma heeft haar opgevoed. Ze zou zo graag een lieve man ontmoeten waar ze haar leven mee kan delen, maar ze is zelfs nog nooit verliefd geweest. Maar dan botst ze (letterlijk) tegen Lucas. Ze zijn op slag allebei superverliefd. Maar hoe weet ze nu zeker dat hij de ware is?
Het verhaal is naast een verhaal over liefde en het ontdekken van de ander zeker ook een soort geschiedenisverhaal, waar met name Poseidon, Medusa en Aestas een grote rol spelen.
Het verhaal wordt vanuit verschillende personen verteld. Natuurlijk vanuit de hoofdpersoon Lily, maar ook vanuit haar vriendin Emma, haar vriend Luca en af en toe en deel van vroeger in de tijd van de strijd tussen de koning, de koningin van Aestas en Poseidon. Dat is heel fijn, want op die manier krijg je een heel goed beeld van het verhaal en de hoofdpersonen.
Het is erg boeiend en zo'n boek wat je normaal in één adem uit zou lezen. De spanning is goed opgebouwd, waardoor het erg moeilijk weg te leggen is.
Ik heb het met veel plezier gelezen en kan het zeker aanraden als je van spanning,  Griekse mythologie en jong volwassen liefde houdt!

Meer recensies van irma-roelandt