Een spannend verhaal over 4 kinderen op zoek naar hun rol in de orde

irma-roelandt 29 januari 2023

Ik las 'de orde van de witte draak' van Diane Holzhauzen.
Het boek begint met een voorwoord aan de lezer. Het is een boek zonder plaatjes, zodat je je eigen fantasie kunt gebruiken om de personages in te kleuren. Op een leuke, speelse manier wordt je als lezer nieuwsgierig gemaakt om aan het verhaal te beginnen.
Het verhaal gaat over 4 kinderen die alle vier 12 jaar worden. Ze krijgen een geheimzinnige boodschap. Het verhaal wordt vanuit 3 personages beschreven en gedurende het verhaal werken ze, een soort van,  naar elkaar toe.  Sam woont in Nederland en woont bij z'n vader, moeder en zus. Hij heeft een gekke opa en die komt regelmatig langs. Als hij op z'n twaalfde verjaardag komt,  gaat z'n wereld op z'n kop.
Tess uit Schotland heeft het minder getroffen met het gezin. Tijdens een conflict met haar stiefvader gebeuren en rare dingen en moet ze op de vlucht. Dan leert ze 2 bijzonder lieve mensen kennen die haar helpen op haar reis.
Sho is een verwende jongen in een paleis in Taiwan, waarvan z'n moeder is verdwenen en z'n vader nooit thuis. Ook hij krijgt een boodschap waardoor z'n leven en zeker ook zijn kijk op andere mensen voorgoed verandert.
De vierde persoon komt maar heel kort aan bod in dit verhaal, maar speelt (volgens mij) wel een sleutelrol.
Ze hebben alle 4 een taak, een rol, een kleur, een element en zullen elkaar moeten vinden. Dit wordt echter tegengewerkt door een broederschap. Wie zal overwinnen, de orde van de witte draak of het broederschap van de zwarte.....
Het is een verhaal met een open eind. Dat vind ik zelf altijd jammer, want dan moet ik wachten op / hopen op het tweede deel... Ik hoop dat er een tweede deel zal komen, want zoveel losse eindjes... Ik wil gewoon heel graag verder lezen en weten hoe het afloopt!!!

Meer recensies van irma-roelandt