Als je van mythologie, fantasy en onverwachte twists houdt, is dit een boek wat je gelezen moet hebben !

irma-roelandt irma-roelandt
3 mrt 2022

Toen ik dit boek op de Facebookgroep voorbij zag komen, wist ik meteen dat ik hem wilde lezen. De Egyptische mythologie intrigeert mij al van kinds af aan, dus ik kon deze kans niet voorbij laten gaan en wat ben ik blij dat ik het boek opgestuurd kreeg!!!
Ik heb net de laatste bladzijde uitgelezen en WAUW… Ik moet even bekomen van het verhaal en de twist. Laat ik voorop stellen dat ik hoop dat hier snel een vervolg op komt. Want wat een eind……
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal speelt zich af in de Egyptische wereld in de tijd dat de mensen in de Egyptische Goden geloofden. De twee zusjes Yanara en Asenath zijn dochters van een Hoge Priester van een tempel van zonnegod Ra. De twee meiden zijn zelf zeer gelovig en trouw aan hun goden. De mensen bezoeken de tempels steeds minder vaak en hun geloof in de goden wordt ook minder. Op een dag komt een afgezante van de oppergod Ra en zegt dat Ra een aantal afgevaardigden toe wil laten op het Hof der Goden. Hun vader vindt dat Yanara en Asenath moeten proberen om toegelaten te worden en samen gaan ze de woestijn in. Het is een barre tocht, waarbij ook van alles misgaat. De reis zie ze afleggen en de dingen die de twee zussen meemaken gaat alle verwachtingen te boven. Er zit een heleboel spanning in het verhaal opgebouwd en de gebeurtenissen zijn allesbehalve voorspelbaar. Net op het moment dat ik denk het verhaal door te hebben, gebeurt er weer iets waardoor ik helemaal op het verkeerde been gezet bleek te zijn. Het verhaal is vlot geschreven en de spanning is te snijden, waardoor ik het boek erg moeilijk weg kon leggen. Zeker ook omdat het verhaal steeds dieper, spannender en verrassender werd. Duister, een tikje romantisch, vriendschap, bedrog, vertrouwen en hoop. Dat zijn enkele woorden die zeer van toepassing zijn op dit verhaal.
Alles wat je dacht te weten over Egyptische goden wordt in dit boek onderuit geworpen en maakt dat het boek niet weg te leggen is.
Het boek wordt vanuit de beschrijvende vorm geschreven, waarbij de ervaringen van Yanara worden beschreven. Zij is de hoofdpersoon in dit boek, samen met haar zus, de afgevaardigden en verschillende goden. De personen worden op een goede manier uitgewerkt in het verhaal, waardoor je met ze mee kan leven. Omdat je vooral meekijkt met Yanara zijn vooral haar ervaringen en emoties erg aanwezig tijdens het lezen. Het is bijna alsof je er zelf bij bent! Haar onzekerheid over zichzelf, maar ook de kracht om door te gaan en het geloven in jezelf staan centraal…
Als je houdt van fantasy, mythologie en vooral ook spanning en ongeloof, is dit echt een aanrader om te lezen! Ik kan niet wachten op het vervolg !!!

Meer recensies van irma-roelandt