Alleen maar respect!

irma-roelandt 01 juni 2023
Ik las het boek 'Vleugels met een pleister' van Marije Pietersma.
Dit op waarheid gebaseerde boek begint met een voorwoord van de schrijfster, waarin ze op een indrukwekkende manier haar verhaal inleidt en eindigt met de zin 'Lieve vrouwen,  plak een pleister op jullie vleugels en vlieg mee terug omhoog'
Het verhaal is opgebouwd uit 3 delen. Deel 1 'Hier ben ik! Zien jullie mij?' beschrijft de jeugd en geschiedenis van Maaike. Eerst als kind hoe zij haar schoolperiode is doorgekomen en welke struggles ze daar heeft meegemaakt.  Ook haar eerste huwelijk, de geboorte van haar kinderen en relaties daarna worden goed en beeldend verteld, waardoor je een beeld krijgt hoe zij is geworden wie en hoe ze is.
In deel 2 'de put' voel en ervaar je met Maaike mee door welke hel ze is gegaan. Hoe mensen met haar meeleven en anderen haar laten vallen en met haar spotten. Hoe ze elke dag weer vecht om er te zijn voor haar kinderen,  voor Jack en uiteindelijk ook voor zichzelf. Hoe ze moet strijden om erachter te komen wat haar mankeert en hoe ze door de medische mallemolen moet gaan,  ook hier met ups en downs, mensen die in haar geloven en mensen die haar belachelijk maken.  Maar ze vecht door!
In deel 3 'Vleugels met een pleister' lees je de ontknoping van het verhaal,  van haar verhaal. Ik kan alleen maar met veel respect en bewondering kijken naar Maaike en hoe ze haar verhaal naar de buitenwereld heeft verteld met dit boek.  Haar weg is een heel moeilijke geweest,  maar wauw... Wat een sterke, krachtige vrouw is ze! Juist ook op de momenten dat ze door de hel is gegaan.
Ik kan dit boek zeker aanraden. Het bezorgde mij kippenvel en tranen. Heel bijzonder om deelgenoot te mogen zijn van haar weg omhoog,  haar Vleugels!

Meer recensies van irma-roelandt