Een spannend mysterie op een mooi kasteel in de prachtige Provence

irma-roelandt irma-roelandt
15 mrt 2022

Recensie  ‘Dood op kasteel Brémont’ van M.L. Longworth
Antoine Verlaque leidt het onderzoek naar de moord op Étienne. Marine Bonnet is een ex-vriendin van hem, maar bekend met de familie. Zij helpt hem met het onderzoek. Omdat Étienne al jaren bekend was in het huis en hij een atletische man was, vermoedden ze dat er meer aan de hand is. Dit moet alleen wel bewezen worden natuurlijk. Andere personen, zoals de conciërge en zijn broer, zijn in de eerste hoofdstukken van het boek geïntroduceerd en langzaam wordt hun rol duidelijk. Ook de vriendin van Marine komt in het verhaal naar voren en heeft vooral erg snel haar mening klaar. De vrouw van Étienne is op de hoogte gebracht van het voorval en de dood van haar man. Haar reactie en die van haar zus zijn op zijn minst bijzonder te noemen, maar hun huwelijk was wel goed. Tijdens het onderzoek interviewen ze verschillende mensen. Het blijkt dat er in het verhaal ook nog een vleugje Russische maffia verweven zit. Na de tweede moord ben ik het spoort bijster. Ik had namelijk het idee dat degene die als tweede vermoord was, te maken had met de eerste moord. Tsja, dan weet ik het dus niet meer. Het verhaal is erg boeiend en stimuleert om door te lezen. Zeker omdat ik dus geen flauw idee had wie er achter de moorden zit/zat. Pas in de laatste 30 bladzijden wordt duidelijk welke richting het uitgaat en wie erachter zit. Maar ook blijkt dat er nog hele andere motieven en verhaallijnen meespelen. Echt supergoed! Ik had deze dader(s) nooit geraden in ieder geval!
De schrijfstijl van M.L. Longworth is erg fijn. Het verhaal wordt eerst goed op poten gezet, wie is wat en welke rol heeft hij/zij. Daarna krijgt het verhaal diepgang en zelfs een vleugje romantiek (of nou ja, niet echt, maar wel een relationele achtergrond). Door een aantal deurtjes op een kier te zetten krijg je vermoedens van wie het gedaan zou kunnen hebben, maar zoals een goede detective betaamd, zit je er dan vaak naast (ik in ieder geval wel) Daarnaast  krijg je tijdens het lezen ook echt het gevoel dat je in de prachtige Provence bent. Echt genieten met de geur van lavendel op de achtergrond.
Het is een leuk en spannend boek om te lezen. Ik zag dat er een volgende deel van de Provençaalse mysteries aan zit te komen, dus die ga ik zeker ook lezen!
#hebbanbuzz

Meer recensies van irma-roelandt