Een prachtige feelgood over liefde en rouw.

issie_books 04 februari 2024
Het boek “Flessenpost” volgt het leven van Chloë, een jonge vrouw die na een mislukte relatie tijdelijk bij haar beste vriendin Babs intrekt. De schaduw van verlies hangt over Chloë. Die toen zij klein was haar ouders en haar broertje heeft verloren. Haar oma die voor haar een soort moeder is gaat achteruit qua gezondheid.
Chantal heeft op een prachtige manier de verschillende lagen beschreven. Bovendien vind ik dat de Beachclub Esperanza een heerlijke rol speelt in het boek. Het is hier dat Chloë besluit te solliciteren, en dit blijkt een keerpunt in haar leven te zijn. De auteur schildert een levendig beeld van de kustplaats en de warmte van de mensen die er werken, wat de lezer onderdompelt in een sfeer van hoop en vernieuwing.

"Flessenpost" is een heerlijke feelgood die op een prachtige manier de complexiteit van liefde en rouw beschrijft. Ik vind het erg fijn dat de schrijfster niet bang was om dit soort onderwerpen aan te snijden in dit boek. Chloë haar besluit om voor de vacature te gaan, ondanks haar twijfels, voegt een element van moed en vastberadenheid toe aan het verhaal. De interactie met andere personages, met name de collega's in Beachclub Esperanza, voegt diepte toe aan de algehele verhaallijn.

Met een boeiende verhaallijn, goed ontwikkelde personages en een vleugje romantiek, verdient "Flessenpost" van Chantal Claassen vier sterren. Het boek biedt niet alleen een meeslepende leeservaring, maar ook een hartverwarmende boodschap over het belang van hoop en doorzettingsvermogen, zelfs in de moeilijkste tijden.

Meer recensies van issie_books