schijn bedriegt

Jaimy Smeets Jaimy Smeets
15 mrt 2020

Miles en Grace Markell runnen een koppels-retraite in een luxe resort in Mexico.
Ze willen andere helpen net zo’n liefdevol en goed huwelijk te krijgen als zijzelf hebben.
Beide zijn psycholoog en zeer gepassioneerd voor hun business.
Maar als een orkaan losbarst en Miles verdwijnt, is de grote vraag: was dit allemaal maar schone schijn? En waar is Miles?

We lezen passages tussen een psycholoog en een vrouw, die naar aanleiding van Miles verdwijning in therapie is.
We weten dus al snel dat Miles verdwenen is, maar de toedracht en ook wie deze vrouw in therapie is blijft lang onduidelijk.

Ondertussen speelt het eigenlijke verhaal zich een tijdje eerder af, als de nieuwe koppels hun entree maken in het resort.
We volgen daarin vooral de echtparen Shell en Colin en Johanna en Ben, die grote geheimen met zich meedragen.
Ze zijn emotioneel mijlenver van elkaar verwijderd en dit retraite is echt hun laatste hoop.
Ondertussen wordt ook steeds meer duidelijk over de relatie tussen Miles en Grace en blijkt Miles manier van therapie heel controversieel.
De uiteenzetting van de personages en de opbouw van het verhaal zijn zeer goed uitgewerkt. We leren de koppels kennen, maar ook hun individuele persoon.
Langzaam komen de geheimen naar boven en dit zorgt voor de nodige spanning.
Ook de vraagtekens rondom Miles worden steeds groter, iets klopt er niet aan de beste man maar er is niet meteen een vinger op te leggen.
Er is dus vooral sprake van onderhuidse spanning.

Naar het einde toe wordt het steeds duidelijker wat Miles daadwerkelijk van plan is en hoe hij in elkaar steekt.
De spanning neemt hier dan ook toe en is het niet alleen de orkaan die voor een storm in het resort zorgt.
Ondanks de goede opzet van het boek en de originele setting mis ik iets in het plot.
Er zijn zeker onverwachte wendingen, dingen die ik niet direct zag maar het heeft uiteindelijk niet de WOW die ik verwachtte.
Desalniettemin heeft het boek de juiste elementen om het een goed verhaal te maken.
De uitwerking van de personages, de beschrijvingen van de omgeving en letterlijk en figuurlijk de wervelwind van een orkaan.
Een boek dat je even meeneemt naar een luxe resort op een mooie locatie, maar je waar je niet de rust krijgt die je verdient.

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️,5

Meer recensies van Jaimy Smeets