leuk eigentijds sprookje
Night Thinker start meteen waar Day dreamer gebleven is.
Dit vind ik het mooie aan dit tweeluik, geen ellenlange intro’s, we weten immers wat er gebeurt is en vallen weer direct in het sprookjesachtige verhaal.
Het is dan ook echt aan te raden om eerst Day Dreamer te lezen, anders is er geen begrijpen aan.
Ook zou ik, indien mogelijk, zorgen dat je het tweeluik ook echt direct na elkaar leest. Het verhaal is in zijn geheel het mooist.
Maar ik loop alweer op de zaken vooruit.
Een kleine terugblik geef ik dan ook niet in mijn recensie en ik pak gelijk op waar ik ben gebleven.
!! In deze recensie zitten spoilers van Day dreamer !!
Lora zit nog steeds vol vragen, net zoals ik.
Hoe zit het nou met Bobby en waarom gebeuren er toch steeds zulke vreemde dingen met haar.
Het kasteel blijft een eigenaardige plek maar Lora voelt zich er ondanks alles thuis.
In Night Thinker wordt gelukkig Lora’s moeder weer aangehaald en geeft ze zelf ook aan het raar te vinden dat ze haar niet méér mist.
Zo krijgt het verhaal voor mij toch wat meer “echtheid”.
Ook Amaryllis komst wordt verklaard en stukje bij beetje komt het verhaal rond.
Het blijft een eigentijds sprookje en ook al weten we dat het niet echt is, vind ik toch dat een verhaal een zekere vorm van geloofwaardigheid moet hebben.
Het hoeft niet te kúnnen, maar het moet wel allemaal kloppen.
Waar ik dat in Day Dreamer minder had, stelt Night Thinker niet te teleur en laat het me in het verhaal geloven.
Waar ik vermoedde hoe het verhaal zou eindigen, zat ik er toch een beetje naast.
Het einde naderde, maar ik was er nog niet klaar voor.
Even was ik dan ook bang voor een open einde, een verhaal waar je zelf je creativiteit moet gebruiken en het einde mag bedenken.
Het had bij Night Thinker zeker niet misstaan, maar toch wordt het verhaal mooi afgesloten.
Of toch niet helemaal..
Day Dreamer gaf ik 3 sterren, omdat het me nog niet helemaal overtuigd had. Night Thinker geef ik er 3,5 omdat het boek op zichzelf naar mijn idee niet gelezen kan worden en je het toch met veel vragen weer begint.
Het tweeluik samen geef ik 4 sterren. Het hele plaatje wordt echt compleet. Het blijkt niet helemaal mijn genre en dat hoeft ook niet. Ik kan zien hoe het verhaal moet zijn en dat het mooi geschreven is.
Luna heeft me met haar sprookjesachtige omschrijvingen helemaal meegenomen in het kasteel en het verhaal en heb er zeker wat uurtjes leesgenot mee gehad.
Maar ik loop alweer op de zaken vooruit.
!! In deze recensie zitten spoilers van Day dreamer !!
Lora zit nog steeds vol vragen, net zoals ik.
Zo krijgt het verhaal voor mij toch wat meer “echtheid”.
Ook Amaryllis komst wordt verklaard en stukje bij beetje komt het verhaal rond.
Het hoeft niet te kúnnen, maar het moet wel allemaal kloppen.
Het einde naderde, maar ik was er nog niet klaar voor.
Of toch niet helemaal..