Advertentie

Namens Vrouwenthrillers las ik Perfecte Prooi van Helen Fields. Deze recensie verscheen dan ook oorspronkelijk op Vrouwenthrillers.nl
Bedankt, ook aan Ambo|Anthos voor het recensie-exemplaar.

Luc en Ava zijn terug. Het verhaal begint een paar maanden na Luc Callanachs verhuizing naar Schotland en zijn intrede bij de Schotse politie. Hij zit nog steeds in de knoei met zijn verleden en de verschrikkelijke beschuldiging waar hij van beticht werd. Hij probeert er bovenop te komen, maar hij blijft huiverig voor contact met vrouwen waardoor hij zich enkel op zijn werk stort. Maar ook op het werk gaat het niet van een leien dakje. In een rap tempo worden er verschillende lichamen ontdekt, die in eerste instantie niks met elkaar te maken hebben. Luc krijgt de leiding over een aantal moorden en Ava over de andere. Toch proberen ze zoals eerder, ook elkaar te helpen bij hun zaak. De onderlinge relatie tussen Luc en Ava is echter niet meer wat het was. Ze kunnen erg lastig met elkaar communiceren wat de werksfeer niet bevordert. Ook de zoektocht naar de daders schiet in beide zaken niet op, wat de druk tot een hoog niveau brengt. Als klap op de vuurpijl is er een nieuwe figuur in het spel, namelijk Joe Edgar van de Scotland Yard die met zijn team op jacht is naar een bende hackers. Joe en Luc kunnen totaal niet door een deur, maar Ava daarentegen is erg close met Joe. Luc moet zijn heil en hulp dus in een andere richting zoeken, maar de grote vraag is of hij dat bij een vriend of een vijand doet.

De spanning stijgt meteen bij het vinden van de lichamen. Omdat deze zich in een rap tempo opvolgen is rustig ademhalen er niet bij en wordt de lezer direct in een wervelstorm meegenomen. De moorden zijn gruwelijk, en dus ook gruwelijk gedetailleerd. Voor tere zieltjes is Perfecte prooi zeker niet weggelegd. Het is lang gissen, zowel voor de lezer alsook Luc en Ava, naar de daders. Hebben deze moorden dan toch iets met elkaar gemeen of berust het op toevalligheden? Er vormen zich wat linkjes en lijntjes waardoor de lezer langzaam op het goede spoor lijkt te komen. De perspectieven wisselen vooral tussen de hoofdpersonages Ava en Luc. Maar gaandeweg het onderzoek vordert krijgen we ook een kijkje in het leven van de daders. Dit geeft een aparte wending aan het verhaal, nieuwsgierigheid neemt de overhand en het zoeken naar een motief is begonnen. Ook de rechercheurs komen langzaam dichterbij, maar niets kan hen en ons voorbereiden op de plot die Fields heeft uitgedacht.

Perfecte prooi is een top opvolger van Perfecte resten. De draad wordt gelijk weer opgepakt en in no-time bevinden we ons weer in Schotland. De personages evalueren ten opzichte van het vorige deel, wat enkel op kan vallen als dit deel ook gelezen is. Ze krijgen zowel persoonlijk als op het werk weer het nodige voor de kiezen. De keuzes die ze hierbij maken en hoe ze erop reageren maken dat de personages heel realistisch overkomen. Ook het toevoegen van nieuwe personages was een goede zet en brengt een extra dimensie in de plot alsook de lopende verhaallijn van Luc en Ava.

Perfecte prooi is weer een echte lugubere thriller. Helem Fields' beeldende schrijfstijl laat je het als het ware ten lijve ondervinden en de continu gespannen spanningsboog zorgt ervoor dat dit boek je geen moment met rust laat.

Reacties op: heerlijk luguber

326
Perfecte prooi - Helen Fields
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners