Advertentie

De proloog zet meteen de toon als een groepje volwassenen aan een ondiep graf staan. Wie zijn deze mensen en wat hebben ze dit kind aangedaan?

Kim Stone is een rechercheur in Black Country. Ze is een taaie, harde vrouw waar het sarcasme vanaf druipt. Meer dan eens wordt ze bestempeld als een ijskoningin.
Maar bovenal is ze steengoed in haar werk.
Als er een lijk wordt gevonden worden Kim en haar team op de zaak gezet en algauw trekken ze een beerput open.
Er wordt een reeks verdwijningen onderzocht uit een voormalig meisjeshuis en dit komt heel dicht bij Kim in de buurt.
Ze zet alles op alles om deze zaak tot een goed eind te brengen, maar volgt hierbij niet altijd de regels waardoor de kans bestaat dat ze van de zaak afgehaald wordt.

Dat Stille schreeuw het eerste deel in een reeks is, is goed te merken. Vooral Kim Stone wordt uitgebreid neergezet en ook haar collega’s hebben een voorname rol en zijn goed uitgewerkt.
Daarnaast worden de personages in het huidige verhaal ook goed uitgeschreven waardoor je van iedereen een goed beeld krijgt. Toch blijkt niet iedereen te zijn, zoals men zich voordoet waardoor er wat plottwists ontstaan en de aandacht van de lezer op peil blijft.
Langzaamaan komt Kim steeds een stapje verder en neemt de lezer daar in mee.
Zelfs als de zaak tot een eind lijkt te komen, voelt Kim dat er nog een los draadje is en krijgt het verhaal nog een draai.

Stille schreeuw heeft dus alle ingrediënten voor een 5sterren-thriller: spanning, sterke personages, een verrassend plot, ik-wil-doorlezen factor 10 en het allermooiste, een hoofdpersoon waar je nog geen afscheid van hoeft te nemen.

Reacties op: alle ingrediënten voor een 5sterren thriller

377
Stille schreeuw - Angela Marsons
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners