Mooi slot van de White Fox-serie!
De verborgen poort - Chen Jiatong
In het hoge noorden zijn de dieren bang: niemand minder dan de Rode Koningin wil hen met een krachtige betovering vernietigen. Maar dat kan Sami niet laten gebeuren. Hij gelooft dat mensen en dieren in harmonie kunnen samenleven.
Om de plannen van de Koningin te dwarsbomen, moet Sami het mysterieuze Gouden Paleis vinden. Maar er is één probleem: de poort van het paleis is verborgen...
Zullen Sami en zijn vrienden erin slagen de dieren te redden?
‘Soms is iets wat we met eigen ogen zien niet per se de waarheid.’
De verborgen poort van Chen Jiatong is het vierde en tevens laatste deel van de White Fox-serie. Het boek begint met een korte uiteenzetting van de vorige drie delen, iets wat ik zelf eigenlijk altijd erg fijn vindt. Even weer…oh ja, daar ging het over! Daarnaast is dit echt een serie waarvan je de boeken niet gewoon los kunt lezen, maar echt de juiste volgorde aan moet houden.
Door de levendige beschrijving van de werelden zag ik de onderwaterwereld van Aquastella voor me. Betoverend mooi en magisch met de beeldschone Witte Koningin, het Vissenpaleis en de vismensen. Of wat dacht je van een schelptrompet…als je daar in de zee op blaast, schieten alle goede en rechtvaardige dieren je te hulp, Bestond er echt maar zo’n instrument.
Maar ook de gevaarlijke toch naar het IJsravijn van Watjed trok als een film aan mijn ogen voorbij. Geweld wordt daarbij niet geschuwd en er zijn veldslagen waarbij de nodige doden vallen. De vrienden hebben het zwaar en de wapens die ze van Murin mee kregen lijken in eerste instantie nutteloos, maar blijken gelukkig toch over enkele magische krachten te beschikken.
In dit laatste deel worden veel open eindjes mooi afgerond. Sami en zijn vrienden moeten slim zijn, dapper en vooral goed kunnen samenwerken om alles tot een goed eind te brengen. En of ze dat gaat lukken? Dan moet je deze serie zelf maar lezen.
De verborgen poort is onderdeel van een fijne dieren-fantasy over liefde voor de natuur en de zoektocht naar een wereld waarin mens en dier vredig samen kunnen leven. Voor kinderen vanaf ongeveer 9/10 jaar.
4 ★
Bedankt Lannoo en De Leukste Kinderboeken voor dit recensieboek.