Jeanet Hebban Team

De huisgenoot is het vierde boek van Sarah Bailey. De andere drie delen gaan over de serie met Gemma Woodstock, wat wereldwijde beststellers zijn. Dit is haar eerste standalone.

De cover is erg mooi vormgegeven en trekt meteen de aandacht. Het verhaal begint goed, journaliste Olive Groves komt aan bij het huis waar zojuist een vrouw dood wordt aangetroffen. Het blijkt om een van de drie vrouwen te gaan die in het huis wonen en ze raakt erg betrokken bij deze zaak. Een van de vrouwen is dus vermoord, één wordt er vermist en één verdacht. Maar negen jaar later mag ze opnieuw verslag leggen want een van de drie vrouwen die werd vermist wordt nu dood aangetroffen. Samen met de eigengereide Cooper, een bekende podcastmaker, duikt ze in de zaak en langzaam komen alle puzzelstukjes op hun plek.

De personages zijn erg goed en realistisch neergezet. Je wilt de zaak echt oplossen samen met Oli en Cooper. Het verhaal komt een beetje traag op gang, de hoofdstukken zijn soms erg lang, maar als je op de helft bent is het niet meer weg te leggen. Het blijft wel intrigeren en je wil wel door blijven lezen. Het verhaal is spannend en heeft een paar leuke onverwachte wendingen.

Je gaat van het heden naar het verleden, dit is duidelijk boven de hoofdstukken aangegeven. Naarmate het verhaal vordert worden de hoofdstukken korter en heb je het idee dat het prettiger leest en er meer gebeurd. En voor je het weet is het uit met een onvoorspelbaar einde.

Reacties op: Onvoorspelbaar einde

17
De huisgenoot - Sarah Bailey
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken