Advertentie

The Origins of Yana Paisley is vanaf het begin een spannend verhaal. Via het personage Yana ervaar je met welke veranderingen de behandelde mensen te maken krijgen. Ursula Visser beschrijft de emoties en gedachten van Yana over haar herstelde en vernieuwde lichaam overtuigend. Net als Yana was ik benieuwd of de Cube zijn werk goed heeft gedaan. Ursula Visser weet de spanning hoog te houden door de vele actie scènes. Ik heb dan ook volop genoten tijdens het lezen.


Ursula Visser heeft met Yana Paisley een zeer sterk en overtuigend personage neergezet. In het begin heeft Yana haar twijfels erover dat haar collega Gordon haar op onorthodoxe wijze heeft weten te genezen, maar ze leert leven met haar vernieuwde lichaam. Gordon is een intrigerend personage. Vanaf het moment dat hij de keuze maakt om Yana zonder toestemming van Cubetronics en de regering te redden, gaat hij zich vreemder gedragen en Yana komt er tijdens haar vlucht achter dat hij geheimen voor haar heeft, die zowel hem als haar diep in de problemen brengen. En dan het geheimzinnige personage dat Yana achtervolgt. Wat is zijn reden hiervoor? Kan ze hem vertrouwen of is hij ook er op uit haar te doden?

The Origins of Yana Paisley is een fascinerend sciencefiction verhaal dat gaat over nanotechnologie en de mogelijkheden die deze tak van wetenschap zou kunnen bieden, maar ook over de gevaren die het kan opleveren. Het zit boordevol intriges en onverwachte plotwendingen. The Origins of Yana Paisley is een Engelstalig boek dat aangenaam en vlot leest. Wat ik verder fijn vond was dat de schrijfster geen ingewikkelde wetenschappelijk termen worden gebruikt om de nanotechnologie en de toepassingen ervan te beschrijven. Niet alleen het verhaal is indrukwekkend, ook de cover. Toen ik deze zag was ik er gelijk verliefd op. Je ziet een deel van het gezicht van Yana. Als je het boek openklapt, zie je dat het gezicht op de achterkant doorloopt. Er loopt een soort computercode door de afbeelding heen, dit komt ook terug bij het begin van elk hoofdstuk, wat ik erg mooi vind. Het deed mij denken aan de code uit de film The Matrix.

Ik ben een echte sciencefiction fan en Ursula Visser heeft met naar mijn mening The Origins of Yana Paisley een zeer spannend boek geschreven met nanotechnologie en de mogelijkheden die deze techniek zou kunnen bieden als een intrigerend uitgangspunt. Ik heb het boek met veel plezier gelezen en geef het graag 4 sterren.

Reacties op: Spannend verhaal met nano technologie als uitgangspunt

6
The Origins of Yana Paisley - Ursula Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners