Spannende fantasy voor niet bang uitgevallen lezers!

Je@net 21 mei 2025
Elmwood – Jeroen van Berckum

Na het overlijden van zijn moeder verdwaalt Jelmer het liefst in boeken van Harry Potter en In de ban van de ring om geen pijn te hoeven voelen. Maar dan wordt hij naar zomerkamp Elmwood gestuurd. Al snel komt hij erachter dat zijn medebewoners iets voor hem verborgen houden en dat er een duister geheim schuilt in Elmwood. Een kwaad ontwaakt …

Elmwood is het ijzingwekkende derde deel van De schaduwkronieken, een serie die bestaat uit losstaande verhalen met een luguber randje en een spannende twist. Elk van de verhalen kun je dus prima afzonderlijk lezen.

De mooie cover van Elmwood trekt meteen de aandacht: spannend, mysterieus en magisch! Ik had meteen zin om in dit boek te beginnen!

De schrijfstijl van Jeroen is prettig en beeldend. Het verhaal leest vlot, ik ging er helemaal in op en zag de omgeving die beschreven werd vaak al echt voor me. De korte hoofdstukken eindigen veelal met een kleine, spannende cliffhanger, die ervoor zorgt dat je telkens weer een stukje verder leest. En ook al is Elmwood een dikke pil met bijna 400 bladzijden, het leest makkelijk door de fijne schrijfstijl en het iets grotere lettertype.

Je leest het verhaal vanuit Jelmer, een echte boekenwurm die het liefst de hele dag leest of gamet. In het zomerkamp heeft hij dus totaal geen zin, al kijkt hij er wel naar uit om daar zijn gamevriend Sneep1767 te ontmoeten. Als blijkt dat Sneep 1767 een meisje is raakt Jelmer opnieuw van slag, maar de twee raken toch goed bevriend. Als er daarna allerlei vreemde gebeurtenissen volgen, weet Jelmer niet meer wat echt is of wat niet en wie hij wel of niet kan vertrouwen.

Ga mee op zomerkamp met Jelmer en laat je verwonderen en verwarren door de meest bizarre belevenissen. Kunnen lugubere griezelverhalen, die al jarenlang doorverteld zijn, werkelijkheid worden?

Elmwood is geschikt voor niet bang uitgevallen lezers vanaf ongeveer 15 jaar die houden van spannende fantasy verhalen.

4 ★

Bedankt Clavis voor dit recensieboek.

Meer recensies van Je@net