Een spannend verhaal met veel vaart dat tot de laatste bladzijde blijft boeien!

Je@net 21 mei 2025
Honderd dagen – Emelie Schepp

Op een warme zomeravond verdwijnt Amanda Sundin spoorloos. Precies een jaar later wordt haar man Johan zwaargewond aangetroffen. Het lijkt alsof iemand het op het stel gemunt heeft, maar waarom?
Hoewel ze nog maar net met haar kinderen naar Motala is verhuisd, wordt rechercheur Maia Bohm op de zaak gezet. De moordzaak is echter niet het enige wat haar bezighoudt: haar dertienjarige zoon Tim heeft dringend een donorhart nodig. Wanneer Maia tot het angstaanjagende besef komt dat ook het lot van haar zoon van de zaak afhangt, laat ze zich door niets of niemand tegenhouden. Zelfs niet door de waarheid…

Eerder las ik van deze auteur al de serie met hoofdofficier Jana Berzelius. Dat is een fijne thrillerserie en dus was ik ook heel benieuwd naar deze nieuwe standalone. De mooie cover met roze gloed sprak me al meteen aan en de titel en subtitel maakten me meer dan nieuwsgierig:

Honderd dagen
Ze moet een moord oplossen om het leven van haar zoon te redden…

Door de spannende proloog zit je meteen helemaal in het verhaal en wil je direct meer en verder lezen. De fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je door de bijna 400 pagina’s heen vliegt.

Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Maia en haar collega Greg. Er wordt veel in gegaan op de privésituaties van beide personages en dat zorgt voor een grote betrokkenheid. Je leert hun thuissituaties kennen en leeft met ze mee.

Zodra Maia en Greg zich in de zaak rond Amanda en Johan gaan verdiepen komen er veel geheimen boven water. Er zijn diverse verhaallijnen, de tijd begint te dringen en de spanning stijgt.

Er zijn meerdere verdachten en als doorgewinterde thrillerfan meende ik al gauw de juiste verdachte op het spoor te hebben. Desondanks bleef het fijn om het verhaal te lezen en tijdens het verdere onderzoek de andere verdachten één voor één af te vinken en zo zeker te weten dat ik het bij het rechte eind had. Geweldig toen er nog een laatste, verrassende plottwist kwam en ik het alsnog fout bleek te hebben!

Honderd dagen is een aanrader voor de liefhebber van spannende verhalen met veel vaart die tot de laatste bladzijde blijven boeien!

5 ★

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Je@net