Een aanrader voor de thrillerliefhebber!

Je@net Je@net
13 mrt 2023

Tijden van duisternis – R.J. Ellory

‘De Devereauxs waren ooit een familie geweest. Een vader, een moeder, drie kinderen, een grootvader op sleeptouw omdat ze hem nergens anders heen hadden kunnen sturen. De geschiedenis van die familie was gebroken en gesloopt, in stukken en brokken verspreid naar de vier winstreken van nergens. De laatste, Jacques –de jongen die vroeger de bijnaam Jackrabbit had gehad- was nu een man die zich verstopte voor die geschiedenis.’

Jasperville, Québec, het stadje dat Jack Devereaux na een moeilijke jeugd zo snel mogelijk verliet. Maar dan wordt hij gebeld met het bericht dat zijn jongere broer een man heeft aangevallen en verwond. Niemand weet waarom, maar Jack vermoedt dat het iets te maken heeft met de Jasperville-meisjes die al jaren vermist zijn. Terwijl hij aan de lange reis naar huis begint door het bevroren, meedogenloze landschap, vraagt Jack zich niet af waaróm zijn kleine broertje gek is geworden. Hij vraagt zich vooral af waarom het zo lang heeft geduurd.

Een nieuwe R.J. Ellory is iets waar ik me altijd enorm op verheug. Ook deze keer zijn cover en achterflap veelbelovend en ik keek er dan ook weer naar uit om dit boek te gaan lezen!

De schrijfstijl van de auteur is vlot en zo beeldend dat je het sombere landschap van Jasperville voor je ziet. Het leven is er koud en hard en Ellory is in staat om je dat te laten voelen.

Het verhaal wordt verteld vanuit Jacques en gaat in flashbacks naar de jeugd van de jonge Jacques in Jasperville. Langzaamaan kom je steeds meer te weten over wat er zich daar al die jaren geleden heeft afgespeeld. Dit zorgt ervoor dat het verhaal voortdurend blijft boeien en je geen andere keus hebt dan gewoon steeds weer een hoofdstuk verder te lezen. De spanning wordt zo langzaam opgevoerd en middels een paar mooie plotwendingen weet de auteur je vast te houden tot aan de laatste bladzijden.

Ik heb inmiddels alle boeken van R.J. Ellory gelezen en ik hou van het rauwe randje en de mooie zinnen die hij door het verhaal weet te weven. En ook dit boek is weer een echte aanrader voor de thrillerliefhebber!

4 ★

Meer recensies van Je@net