Mysterieus en spannend vanaf de eerste bladzijde!

JLAngelica JLAngelica
11 mrt 2024

Razi zit op het strand te kijken hoe jonge schildpadden uit hun ei komen, wanneer er een boot aan komt dobberen. Hij lijkt verlaten, tot Razi iets over de rand ziet hangen…
In de boot vindt hij Zheng, die is ontsnapt aan de verdrinkingsdood toen het schip waarop hij zat zonk. Zheng zit vol verhalen over zeemonsters en verborgen schatten, maar ook over de slechteriken die achter hem aan zitten.

Vanaf de allereerste bladzijde word je meteen het verhaal van Razi, Zheng en Shifa ingetrokken. Want hoe zit alles in elkaar? Kan Razi Zheng wel vertrouwen? En ligt er echt een schat verborgen op het eiland?
Nieuwsgierig naar hoe het verhaal van Zheng in elkaar steekt en wat ze allemaal gaan beleven, maakt dat je alleen maar verder wilt lezen. Naast het spannende verhaal heeft het boek ook vele details die je helemaal meenemen in de wereld van Ravi, Zheng en Shifa en natuurlijk het eiland.

De schrijfstijl is erg prettig en daarnaast kan Nizrana Farook ook nog eens tot in detail beschrijven hoe het eruit ziet. Je wordt helemaal meegesleept in het verhaal. Het verhaal leest daardoor makkelijk weg. Het mysterieuze aan het verhaal is ook dat je eigenlijk niet kan voorspellen hoe het verhaal gaat lopen en daardoor wordt je elke keer weer verrast. Daarnaast is er ook nog ontwikkeling te merken bij vooral Razi. Het nogal angstige jongetje voor de zee weet zijn angst voor de zee te overwinnen op een hele realistische manier. Erg mooi dat een karakterontwikkeling ook in kinderboeken terug komt.

Al menig wat kinderen uit mijn klas heb ik kunnen enthousiasmeren voor dit boek en dat geeft ook aan hoe leuk en spannend het boek is.

Meer recensies van JLAngelica