Advertentie

Deel 4 van Terra Fabula is het vervolg op wat er in deel 3 gebeurde. Een oud kwaad is ontwaakt en William en Martha reizen in het verborgene, op jacht naar de laatste overgebleven Giften van de Eldred. De Eldred hebben Terra Fabula geschapen en zijn verantwoordelijk voor de Magicae. Het is een race tegen de klok want als de Bloedmaan er zal staan zal Het Boze winnen. Terwijl Martha en William weer veel nieuwe avonturen beleven en op allerlei plaatsen van Terra Fabula aan het zoeken zijn, gaat hun vader Martin samen met de satyr Kael ook helpen om Helen te bevrijden uit de greep van Osrick.

De boeken van Terra Fabula wordt een hele reeks, maar deel 3 en 4 vormen daarin een mooi rond verhaal. Deel 3 begint met het museum in Londen, deel 4 eindigt met een nieuwe tentoonstelling van magische voorwerpen. Toen ik begon met het lezen van dit boek was ik bang dat het een nogal gruwelijk en duister boek zou zijn, omdat Het Boze steeds sterker wordt. Ik was bang dat alle hoop voor Terra Fabula verdwenen was en dat het een horrorverhaal zou worden. Maar Peter DeWillis heeft er een prachtig en spannend fantasyverhaal van gemaakt. Tussen alle ellende en strijd door die Martha en William weer mee moeten maken zijn er scènes waarin je je als lezer in een sprookjeswereld waant. Er is bovendien gebruik gemaakt van de nodige humor, want wie verwacht er nu dat iemand die haar hele leven bezig is geweest om de meest duistere toverspreuken te onderzoeken, als geest voor zoveel grappige gebeurtenissen zal zorgen in dit boek? Mijn leeservaring was weer geweldig, ik heb genoten van het verhaal en van de spanning die het opriep. Ik heb genoten van Martha en William die zo langzamerhand volwassener zijn geworden. William heeft al een snor en een baard en Martha is verliefd op Kael. Dat geeft het verhaal ook weer een andere dimensie.

Ze zeggen van mijn boeken (van Johanna Lime) weleens dat er zoveel personages in zitten, nou wat dacht u van Terra Fabula? In die sprookjeswereld die ik noemde leven legio mysterieuze wezens die bij name worden genoemd! Mij stoort het niet dat de wereldbouw heel uitgereid is en dat Terra Fabula steeds groter wordt. Het is juist heel fijn dat er steeds weer een stukje nieuw gebied ontdekt wordt en dat er bijzondere wezens bij komen. Dat is nou juist het leuke van fantasy, snapt u?

Of de slechteriken winnen? Dat ga ik niet verklappen. Lees het boek daarvoor zelf maar. Ik denk dat het een fijne leeservaring wordt. Op het einde wordt alweer een tipje van de sluier opgelicht van nieuwe personages die in een volgend boek naar voren zullen komen. Geen prettige figuren zo te merken. Dat belooft weer wat voor deel 5. Nu ik eraan begonnen ben wil ik ook alles weten van de verhalen van professor DeWillis. Wat kan hij mooi vertellen over Terra Fabula!

Deel 4 is alweer een spannend boek dat je als lezer moeilijk weg kunt leggen. Als je van fantasy houdt beveel ik het je aan. Ruim 448 pagina's deze keer. Ik ken het gevoel, er is zoveel te vertellen dat de boeken steeds maar dikker worden. Ik kijk uit naar het volgende deel.

Reacties op: Weer een heel bijzonder avontuur uit Terra Fabula

4
De kristallen tempel - Peter Dewillis
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker